Sådan får du råd til livets små glæder

I en hverdag, hvor man som forbruger, konstant bombarderes af sanseindtryk, marketingsstrategier og produkter man kan købe for at gøre hverdagsrutinerne nemmere, er det svært at have overblik over økonomien. Ofte bliver man lokket af reklamer på TV, sociale medier, aviser eller blot på en shoppingtur.

Langt de fleste mennesker knokler derudaf hver eneste dag, man skal have tid til karriere, studie, fritidsjob, sociale events, familiehygge, hobbies og sportsaktiviteter. På trods af disse mange indtægtskilder, har mange problemer med at kunne få råd til både hverdagens faste udgifter og sjov.

Dét som mange vælger at gøre, er at optage et kviklån i en presset periode, eller hvis man pludselig står og mangler penge. Det kan være at der skal købes julegaver, studiebøger, nyt tøj eller en rejse, som man ikke har pengene til her og nu.

Et kviklån er ideelt for folk, der har svingende indkomst som f.eks. ved honorarlønning, således at man en måned kan få lidt ekstra penge på kontoen. Et kviklån fungerer naturligvis på samme måde som et banklån, dog med en højere rentesats. Man skal derfor kigge sig godt for, så man ikke optager et lån som bliver for dyrt at tilbagebetale.

Så nemt er det at optage et kviklån til dét du står og mangler

Det gode ved kviklån er, at man har pengene på sin konto samme dag. Oftest går der ikke mere end et par timer efter ens låneansøgning er godkendt, til man har pengene på kontoen. Med et online lån kan man låne til reparationer af elektronikken i hjemmet, en ny bil eller blot få lidt ekstra at kunne gå på café for.

Endnu en af fordelene ved et kviklån er naturligvis, at man ikke skal forsvare overfor nogen, hvad pengene skal bruges til. Man kan derfor med god samvittighed låne 500 kroner til en shoppingtur eller en tur på café med sine venner og veninder, eller man kan forkæle sine nærmeste med noget, de har ønsket sig i gave. Lån i dag – det tager ikke lang tid og er ikke svært.

Tænk dig om før du låner

Der er mange unge, der låner i forbindelse med en ferie, da det ikke altid er muligt at spare sammen når man får SU. Man kan låne mellem 100-10.000 kroner med et kviklån og den eneste sikkerhed man skal stille udbyderen er, at man ikke er registreret i RKI og samtidig kan dokumentere sin årsindtægt.

Man bør aldrig låne mere end man har brug for, da dét beløb der skal betales tilbage, kun bliver højere jo mere man låner. Brug eventuelt en af de mange sammenligningstjenester på internettet for at styre udenom de dyre låneudbydere med tårnhøje renter.